Despre Ganoderma

Pentru a intelege misiunea companiei Gano Excel, va prezentam in continuare un scurt istoric despre intrebuintarea acestei ciuperci, precum si toate efectele terapeutice pe care le are asupra organismului uman. Asadar, Ganoderma mai poarta denumirea de Reishi ( in Japonia), Ling Zhi (in China) si Youngchi ( in Coreea) si este considerata „ciuperca nemuririi” sau „ regele miraculos al plantelor” de catre popoarele de pe continentul Asiei.

ce-este-ganoderma
Aceasta a fost descoperita si intrebuintata de mai bine de 2000 de ani in Orientul Indepartat, motiv pentru care este considerata a fi cea mai veche ciuperca din lume utilizata in domeniul medical. In trecutul indepartat, ciuperca Ganoderma era un tratament la care aveau acces doar persoanele privilegiate din clasele sociale superioare. Pe deasupra, aceasta era foarte greu de gasit si tocmai de aceea oamenii au decis sa o cultive.
Un manual botanic din China ce dateaza de peste 2000 de ani incadreaza aceasta ciuperca in categoria plantelor superioare folosite in fitoterapie. Astfel, se considera ca este mai puternica decat Ginseng-ul si ca favorizeaza longevitatea, precum si capacitatea de autoaparare si vindecare a organismului. Daca in China antica se vorbea despre credinte si practici medicinale, astazi putem vorbi despre studii efectuate de specialisti de-a lungul anilor, care dovedesc efectele medicinale ale produselor pe baza de Ganoderma.
Cultivarea ciupercii Ganoderma si realizarea produselor pe baza acesteia a prins amploare in momentul in care domnul Leow Soon Seng , un cercetator specializat in micologie, si-a manifestat interesul fata de mai multe specii diferite de ciuperci din Malaezia. Cercetarile au dus la concluzia ca Malaezia este ideala din punctul de vedere al umiditatii si climatului pentru cultivarea acestei Ganodermei.
Astfel, dupa numeroase teste si experimente realizate asupra mai multor specii de ciuperci, numai sase tipuri s-au dovedit a fi eficiente, printre care si Ganoderma Lucidum (ciuperca rosie), cea mai valoroasa specie din punct de vedere terapeutic. In urma acestor rezultate, au inceput demersurile pentru cultivarea Ganodermei intr-un mediu natural, fara utilizarea pesticidelor, hormonilor sau altor substante chimice. Ciuperca are nevoie de 3 luni pentru a putea fi utilizata in procesul de productie, valoarea terapeutica fiind cat se poate de mare.

gano-excel-plantation
Care sunt beneficiile aduse de aceasta ciuperca miraculoasa? Atat studiile de specialitate, cat si marturiile persoanelor care consuma produse Ganoderma arata ca efectele sunt pe cat de diverse, pe atat de puternice. Ganoderma este alacatuita din proteine, carbohidrati, polizaharide, aminoacizi etc. Dintre toate acestea, polizaharidele ajuta la reglarea sistemului imunitar, lupta impotriva tumorilor si reduc tensiunea arteriala.
Conform unui articol publicat de Asociatia de Cercetare a Cancerului din Anglia, Ganoderma are efecte multiple asupra organismului uman:
Are efect analgezic, antiinflamator, antialergic, antibacterial, antiviral, antidepresiv, expectorant si antitusiv
Previne afectiunile respiratorii
Previne si combate aparitia tumorilor
Reduce nivelul de colesterol si reduce tensiunea arteriala
Ajuta sistemul de imunitate
Are efect anti-HIV in vivo si in vitro
Desigur, fiecare persoana va observa anumite semne de ameliorare sau vindecare completa a diverselor afectiuni , efectele fiind diferite de la caz la caz. Insa, pentru a va convinge de eficienta acestor remedii naturale unice pe baza de Ganoderma, va invitam sa comandati produsele noastre!